Alaiye Resort

Omgeving

De omgeving van het resort is een rustig Turks kuststadje. Net buiten het resort ligt een klein dorpje waar je de locale Turkse sfeer kunt proeven.

Het dicht bijzijnde stadje is Avsallar. Avsallar ligt op een klein halfuurtje lopen van het Alaiye Resort. Avsallar is een klein gezellig stadje dat een kleine 10.000 inwoners telt. Het is een stadje dat vooral draait op toerisme, er is dus een gezellig boulevard met veel leuke restaurantjes en barretjes. Avsallar is zeker de moeite waard voor een uitstapje.

Voor de gasten die van wat grotere steden houden, is het een ritje van een kleine drie kwartier met de Dolmus om in het centrum van Alanya te komen. In Alanya kun je genieten van de Turkse gezelligheid en het heerlijke eten. Aanraders in Alanya zijn de Bar Celona Tappas bar en het restaurant Chef’s Salt’N Pepper.

Het is goed mogelijk om te genieten van het nachtleven in Alanya, de vele bars en discotheken zijn open tot in de vroege uurtjes. Zo zijn er openlucht discotheken waar je tijdens het dansen een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen. De gezellige lokale bevolking feest maar al te graag met je mee. De nachtclub James Dean telt maar liefst 4 verdiepingen en staat zeker in de weekenden vol met feestende vakantiegangers.

De stranden in Alanya zijn lang uitgerekte zandstranden. Op deze brede stranden staan de ligbedjes al voor je klaar. Je kunt tegen een kleine betaling gebruik maken van deze ligbedjes en de bijbehorende parasol. Aan de kust loopt het strand geleidelijk over in de zee. Voor kinderen is het ideaal om lekker te spelen in dit ondiepe water met een lichte golfslag. Terwijl je op het strand bent is het ook een aanrader om eens te kijken naar de sportwedstrijden die door de lokale bevolking op het strand georganiseerd worden.

Terug bij het resort is het ook zeker de moeite waard om eens een boottochtje te boeken over de Manavat of naar Side. Op steenworp afstand van het hotel zit een opstap plaats voor deze boottochten. Je kunt net zo als in de rest van Turkije goed afdingen op de prijs en zo een leuk dagje uit hebben voor een niet te hoge prijs. Er wordt ook gezorgd voor vermaak op de boot. Dit wordt voornamelijk gedaan door de eigenaar zelf met een leuke dosis zelfspot waar hij zelf ook plezier aan beleeft.

In Turkije betaald men met de Lira. De prijzen voor producten zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederland. Dus voor de verwende shopper is het een goed idee om een extra grote koffer mee te nemen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 430 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen